تفاوت استیل 420 و 430

تفاوت استیل 420 و 430

 

تفاوت استیل 420 و 430 شامل موارد مختلفی است که در این مطلب تصمیم داریم به بررسی آنها بپردازیم. هر دو استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ از جمله آلیاژ‌های ضد زنگ پرکاربرد در صنایع مختلف هستند که هر کدام از آنها ویژگی و شرایط خاص خود را دارند. از این رو نمی ‌توان آنها را به جای یکدیگر مورد استفاده قرار داد. به عبارت دیگر یکی از مهم‌ ترین معیارهایی که شرایط مناسب برای استفاده درست از گرید های استیل ۴۲۰ و  ۴۳۰ را فراهم می‌ کند داشتن اطلاعات کافی در رابطه با ویژگی ‌های هر کدام از آنها و همچنین شناخت تفاوت ‌های موجود بین آنها می‌ باشد.

 

تفاوت استیل 420 و 430

 

تفاوت استیل 420 و 430 شامل چه مواردی می شود؟

آلیاژ‌های فولاد شامل انواع بسیار مختلفی هستند که تمامی آنها نیز با یکدیگر تفاوت دارند. از این رو متناسب با ویژگی و شرایطی که دارند، هر کدام در صنایع خاصی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. دو آلیاژ استیل گرید ۴۲۰ و ۴۳۰ نیز از جمله آلیاژ‌های فولاد پرکاربرد در صنایع مختلف هستند که هر کدام از آنها دارای ویژگی و خصوصیات منحصر به فرد خود می‌ باشند.

استیل گرید ۴۲۰ یک نوع فولاد ضد زنگ است که در ساختار خود حدود ۱۲ درصد کروم و مقادیر زیادی کربن دارد.  یکی از مهمترین ویژگی ‌های استیل گرید ۴۲۰ قابل استفاده بودن آن در کاربردهای سخت است. به عبارت دیگر استیل گرید ۴۲۰ با استفاده از عملیات حرارتی و دیگر شیوه‌ های مشابه، بسیار سخت و مقاوم می‌ شود.

همین عامل سبب شده است که امکان استفاده از آن در صنایعی که به آلیاژ‌های بسیار مقاوم و سخت نیاز دارند فراهم شود. هرچند که استیل گرید ۴۲۰ در حالت آنیل شده یک فلز منعطف به شمار می‌ رود اما در برابر خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد و به راحتی دچار خوردگی نمی ‌شود.

آلیاژ استیل گرید ۴۳۰ یک نوع فولاد ضد زنگ است که از ترکیب کربن، عنصر کروم، مولیبدن و دیگر عناصر به دست می‌ آید. این نوع استیل دارای مقادیر بالایی کروم و مولیبدن است و از این رو در لیست فولادهای فریتی جای دارد. مهمترین ویژگی‌های قابل ذکر برای این نوع آلیاژ داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی و همچنین شکل پذیری بالای آن است.

یکی دیگر از ویژگی ‌های خاص استیل گرید ۴۳۰ داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر مواد شیمیایی است.  همین عامل سبب شده است در صنایعی که با مواد شیمیایی در ارتباط هستند به صورت گسترده به کار برود.

با توجه به توضیحات ارائه شده در رابطه با هر کدام از دو آلیاژ استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ مشخص شد که هر دوی آنها یک نوع استیل ضد زنگ مقاوم در برابر خوردگی هستند. اما آن چیزی که سبب شده است هر کدام در دسته‌ بندی جداگانه با کاربردهای خاص خود قرار بگیرند، شامل موارد زیر می ‌باشند.

 

تفاوت استیل 420 و 430

 

  • ساختار شیمیایی متفاوتی دارند

دو استیل گرید ۴۲۰ و ۴۳۰ از نظر ساختار شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند. به نحوی که در ساختار استیل گرید ۴۲۰ کروم بیشتری نسبت به استیل گرید ۴۳۰ وجود دارد. همین عامل سبب شده است که در مقایسه با آن سختی فیزیکی بیشتری داشته باشد.

  • مقاومت در برابر خوردگی

همانطور که عنوان شد یکی از ویژگی ‌های خاص هر دو استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی است. اما اندازه مقاومت آنها در این باره به یک میزان نیست. به نحوی که مقاومت استیل گرید ۴۳۰ در برابر خوردگی نسبت به مقاومت استیل گرید ۴۲۰ بالاتر است.

به عبارت دیگر هر دو استیل نام برده در برابر عوامل خورنده نظیر آب شیرین، اسیدهای ملایم، مواد قلیایی و غیره مقاومت خوبی دارند و دچار خوردگی نمی‌ شوند اما استیل گرید ۴۲۰ هنگامی که در شرایط آنیل قرار بگیرد در برابر خوردگی مقاومت قابل قبولی از خود نشان نمی ‌دهد.

در صورتی که استیل گرید ۴۳۰ به خوبی در شرایط آنیل و حتی در مقابل مخرب ترین مواد شیمایی نظیر اسیدهای عالی نیز در برابر خوردگی مقاومت کرده و فرسوده نمی‌ شود. همچنین این نوع فلز در برابر ترک‌ هایی که منجر به خوردگی فلزات می ‌شوند نیز در مقایسه با استیل گرید ۴۲۰ مقاوم ‌تر است.

  • مقاومت در برابر حرارت

از نظر مقاومت در برابر حرارت نیز عملکرد استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ یکسان نیست. به طور کلی استیل گرید ۴۲۰ در برابر حرارت ۶۵۰ درجه سانتیگراد مقاومت می‌ کند و زمانی که در دمای بیشتر از ۶۵۰ درجه سانتیگراد قرار بگیرد مقاومت خود را از دست خواهد داد. به عبارت دیگر زمانی که در دمای بالاتر از عدد عنوان شده قرار بگیرد اکسیداسیون خواهد شد.

اما استیل گرید ۴۳۰ می ‌تواند تا دمای ۸۷۰ درجه سانتیگراد مقاومت کند و زمانی که در دمای بیشتر از ۸۷۰ درجه سانتیگراد قرار بگیرد شکننده می ‌شود. از این رو استفاده از استیل ۴۳۰ در صنایعی که به نوعی با دمای بالا در ارتباط هستند نسبت به استیل ضد زنگ ۴۲۰ بهتر است.

  • کاربرد

دیگر تفاوت موجود بین استیل ۴۲۰ و ۴۳۰ کاربرد آنها است و هر کدام  با توجه به خواص شیمیایی و فیزیکی و ساختار کاربرد متفاوتی دارند.

به طور کلی مهم ‌ترین کاربردهای استیل ۴۲۰ شامل استفاده در ساخت تجهیزات جراحی، ساخت کارد و چنگال، ساخت شیرهای سوزنی، ساخت تیغه‌ های برشی می‌ باشد.

اما کاربرد استیل ۴۳۰ شامل تولید بست و تریم در وسایل نقلیه، آستر ماشین ظرفشویی، ساخت لوازم خانگی و آستر دود کش است.

admin-steel
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *