کاربرد شفت یا میلگرد استیل و انواع آن

شفت استیل کاربرد و انواع آن

شفت استیل یکی از آلیاژ های پرکاربرد در صنایع مختلف به شمار می رود و در چندین مدل مختلف وجود دارد. انواع مختلف میلگرد استیل از نظر ظاهر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و حتی تشخیص آنها از هم به راحتی امکانپذیر نیست. اما از نظر ساختار، ویژگی ها و کاربرد کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با کاربرد شفت استیل و انواع آن صحبت کنیم. از این رو به کسانی که می  خواهید در رابطه با این دسته از محصولات، اطلاعات بیشتری به دست آورند، پیشنهاد می  دهیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنند.

 

شفت استیل کاربرد و انواع آن

 

انواع شفت استیل و کاربرد هر کدام

شفت استیل که از آن به عنوان میله گرد نیز یاد می شود، در مقایسه با دیگر انواع میلگرد فولادی بسیار مقاوم تر بوده و همین امر سبب شده است، کاربرد بسیار گسترده تری در صنایع مختلف داشته باشد.

در یک دسته بندی کلی شفت استیل شامل دو نوع استنلس استیل و استیل کربنی است که هر کدام از این ۲ گزینه نیز  انواع مختلفی با ویژگی و کاربردهای متفاوتی را دربر دارند. ناگفته نماند که از میلگردهای استنلس استیل به عنوان میلگرد نگیر و از میلگردهای کربنی به عنوان میلگرد بگیر نیز یاد می شود.

زیرا در ساختار میلگردهای استنلس استیل درصد کربن نسبت به میلگردهای استیل کربنی کمتر است. همچنین مقادیر زیادی نیکل، کروم و مولیبدن نیز در ساختار آن وجود دارد و همین عامل سبب شده است که خاصیت آهنربایی آن از بین برود و دیگر نتواند آهنربا را به خود جذب کند. اما استیل های کربنی حاوی مقادیر بالایی کربن هستند و همین عامل شرایطی را فراهم کرده است که به راحتی آهنربا را به سمت خود جذب  کنند. به این ترتیب از آنها به عنوان شفت استیل بگیر نیز یاد می شود.

دیگر تفاوت موجود بین استیل های بگیر و نگیر در این است که استنلس استیل ها در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بسیار بالاتری دارند‌ و در محیط های مختلف به راحتی دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شوند. همچنین این نوع از استیل ها قادر به جذب انرژی بیشتری هستند و هنگامی که در مجاورت میکروارگانیسم ها، هوا و فلزهای خورنده قرار بگیرند مقاومت بالاتری از خود نشان می دهند. شفت استیل نگیر در قطرهای ۶ الی ۴۰ میلیمتری تولید شده و روانه بازار می شود.

اما میلگردهای استیل بگیر یا کربنی انعطاف پذیری بالایی دارند و در برابر ضربه، تنش و عوامل سایشی مقاومت بسیار بالایی دارند. به همین دلیل در آرماتوربندی و ساختمان سازی به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. برخورداری از مقاومت بالا و خاصیت انعطاف پذیری خوب سبب شده است که شفت استیل کربنی در صنایع پتروشیمی، نفت و کشاورزی نیز جزو موارد پرکاربرد محسوب شود. علاوه بر این در یک دسته بندی دیگر انواع شفت استیل شامل موارد زیر است.

 

شفت استیل

 

  1. میلگرد استیل فریتی

این دسته از میلگردها غلظت کربن بالاتری دارند و در مقابل تنش و ترک خوردگی بسیار مقاوم هستند. همچنین در برابر خوردگی و زنگ زدگی نیز مقاومت نسبتا خوبی دارند. دیگر آنکه جزو استیل های بگیر بوده و دارای خاصیت مغناطیسی هستند و همچنین در عملیات های حرارتی قابل سخت شدن می باشند. دیگر نکته قابل ذکر در رابطه با این نوع از استیل ها برخورداری از قابلیت جوشکاری ضعیف است. مهمترین کاربردهای استیل های فریتی شامل موارد زیر می باشد.

  • قابل استفاده برای تولید اگزوز خودرو
  • قابل استفاده در خطوط سوخت
  • قابل استفاده برای تولید ظروف پخت و پز
  • قابل استفاده برای تولید تزیینات معماری نظیر نرده
  • قابل استفاده برای تولید لوازم خانگی

 

شفت استیل آستینی

 

  1. میلگرد استیل آستنیتی

استنلس استیل آستنیتی یکی از رایج ترین انواع استیل ضد زنگ است که در مقایسه با همه انواع استیل در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم تر می باشد. این دسته از آلیاژ ها در مقایسه با دیگر انواع استیل درصد کروم، نیکل و مولیبدن بیشتر و عنصر کربن کمتری دارند.

یکی دیگر از ویژگی های مهم قابل ذکر برای این دسته میلگردهای استیل انعطاف پذیری عالی آنها می باشد که همین عامل موجب شده است در صنایع مختلفی کارایی داشته باشد. وجود عناصر نام برده و درصد پایین کربن نسبت به آنها در ساختار این نوع استیل سبب شده است که خاصیت مغناطیسی خود را از دست داده و در لیست استیل های نگیر قرار بگیرد.

همچنین این نوع آلیاژ قابلیت بالایی برای جوش پذیری و شکل پذیری دارد و در عملیات حرارتی قابل سخت شدن نیست، اما در اثر کار سرد به سرعت زیادی سخت می شود. مهمترین کاربردهای استیل آستنیتی شامل موارد زیر است.

  • قابل استفاده برای تولید سینک ظرفشویی
  • قابل استفاده برای تولید تجهیزات مواد غذایی
  • قابل استفاده برای تولید مبدل های حرارتی
  • قابل استفاده در تولید مخازن شیمیایی و کوره ها
  • قابل استفاده برای تولید سقف و روکش فلزی
  • قابل استفاده برای تولید درب و پنجره
  • قابل استفاده برای تولید نرده
  • قابل استفاده برای تولید ناودان

 

شفت استیل

 

میلگرد استیل مارتنزیتی

استیل مارتنزیتی دارای ساختاری مشابه با استیل فریتی است. منتهی میزان کربن موجود در آن در مقایسه با استیل فریتی بیشتر می باشد. از این رو در مقایسه با آن سخت تر بوده و برای تولید ابزارهایی که نیاز به مقاومت و سختی بالایی دارند مارتنزیتی ایده یک انتخاب ایده آل به شمار می رود.

این دسته از میلگردهای استیل در لیست استیل های بگیر بوده و دارای خاصیت مغناطیسی هستند و در برابر خوردگی مقاومت متوسطی دارند. دیگر نکته قابل ذکر در رابطه با استیل مارتنزیتی عدم برخورداری از قابلیت شکل گیری سرد، قابلیت جوشکاری ضعیف و برخورداری از عملیات حرارتی پذیر می باشد. مهمترین کاربردهای این نوع استیل شامل موارد زیر است.

  • قابل استفاده برای تولید ابزارهای جراحی و پزشکی
  • قابل استفاده برای تولید تیغه های چاقو
  • قابل استفاده برای تولید کارد، چنگال و قاشق
  • قابل استفاده برای تولید فنر و شفت

 

شفت استیل دوفازی

 

  1. میلگرد استیل دو فازی

این دسته از میلگردها از ترکیب دو فولاد فریتی و آستنیتی به وجود می آیند و به همین دلیل در مقایسه با موارد نام برده میلگرد قوی تری هستند. مهمترین ویژگی قابل ذکر برای این دسته از میلگردها برخورداری از وزن بسیار کم و مقاومت بسیار عالی در برابر زنگ زدگی و خوردگی می باشد.

میزان مقاومت این نوع شفت استیل در برابر خوردگی به حدی بالا است که در خورنده ترین محیط ها نظیر محیط های دریایی و قرار گرفتن در معرض کلرید نیز دچار زنگ زدگی حفره ای نمی شود. همچنین در برابر خوردگی تنشی و کشش نیز مقاومت بسیار خوبی دارد. دیگر ویژگی مثبت قابل ذکر برای این نوع میلگرد برخورداری از خاصیت شکل پذیری خوب و قابلیت جوشکاری بالا می باشد. مهمترین کاربردهای این نوع میلگرد شامل موارد زیر است.

  • قابل استفاده برای تولید مبدل های حرارتی
  • قابل استفاده در محیط های دریایی
  • قابل استفاده در واحدهای صنعتی نمک زدا
  • قابل استفاده در صنایع مرتبط با تاسیسات نفت و گاز و ساحل
  • قابل استفاده در کارخانه ها و صنایع پتروشیمی و شیمیایی

 

شفت استیل رسوب سختی

 

  1. میلگرد استیل رسوب سختی

یکی دیگر از انواع میلگردهای استیل شامل فولادهای زنگ نزن رسوب سختی می باشد. این نوع از فولادها برای سخت تر شدن، در شرایط رسوب سختی قرار می گیرند. از این رو در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت قابل قبولی دارند و همچنین کاملا مقاوم و مستحکم بوده و از قابلیت جوشکاری خوبی برخوردار هستند . دیگر آنکه در لیست میلگردهای بگیر قرار دارند و از این رو دارای خاصیت مغناطیسی هستند. مهمترین کاربردهای این نوع میلگرد شامل موارد زیر است.

  • قابل استفاده برای تولید تجهیزات صنعت خمیر کاغذ
  • قابل استفاده در برنامه های هوا فضا
  • قابل استفاده برای تولید پره های توربین
  • قابل استفاده برای تولید بشکه های زباله هسته ای و اجزای مکانیکی

 

انواع گرید شفت استیل

 

انواع شفت استیل از نظر گرید

میلگردهای استیل از نظر گرید نیز دسته بندی متفاوتی دارند. به نحوی که میلگردهای استیل نگیر و ضد زنگ اغلب در گرید سری ۳۰۰ تولید شده و راهی بازار می شوند. رایج ترین و پرکاربردترین انواع استیل در گرید ۳۰۰ شامل شفت استیل ۳۰۴ و میلگرد استیل ۳۱۶ است.

اما شفت استیل کربن یا بگیر در سری ۴۰۰ تولید می شوند و مهمترین و پرکاربردترین نوع استیل بگیر در این سری شامل میلگرد گرید ۴۲۰ است. این نوع میلگرد استحکام و چقرمگی بسیار بالایی دارد و در برابر خردگی نیز مقاومت قابل قبولی از خود نشان می دهد. همچنین در صنایع مختلفی نظیر صنایع غذایی و آشامیدنی، تجهیزات هیدرولیک، صنعت خودرو صنعت پتروشیمی و برای تولید شفت اسپیندل، میله های پیستونی، بولت، محرک ها، اتصالات، اجزای پمپ و شیرآلات کاربرد دارد.

قیمت شفت استیل

به طور کلی قیمت شفت استیل در مقایسه با دیگر انواع میلگرد بالاتر است. زیرا این نوع میلگردها در برابر دما، خردگی و زنگ زدگی نسبت به دیگر میلگردها مقاومت بالایی دارند و همچنین از استحکام قابل قبولی برخوردار هستند. به همین دلیل قیمت آنها چندین برابر بیشتر از دیگر میلگردها می باشد.

البته ناگفته نماند که قیمت انواع شفت استیل بر حسب ویژگی هایی که دارند نیز متفاوت بوده و هر کدام از انواع نام برده در گرید های مختلف با قیمت متفاوتی راهی بازار می شوند. دیگر نکته مهم در رابطه با قیمت انواع شفت استیل این است که قیمت آنها به دلیل وارداتی بودن به شدت وابسته به نرخ ارز بوده و معمولاً نوسانات ارز به صورت مستقیم بر روی قیمت آنها تاثیر می گذارد.

admin-steel
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *