سبد خرید
0

No products in the cart.

حساب کاربری

یا

آرتا استیل ویرا ( بازرگانی مهدی پور )

بزرگ ترین واردکننده استنلس استیل

لوله استیل

لوله استیل

مشخصات محصول لوله استیل

لوله 304

لوله داپلکس

لوله 316

لوله 310


لوله های استیل از سایز  1/16 اینچ تا 24 با استاندارد هایASTM A312 و ASTM A 216 و ASTM 269 و ASTM A544

 

لوله استیل

لوله استیل یا به عبارت دیگر استنلس استیل یک نوع فولاد زنگ نزن است که در بخش های صنعتی مختلف به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه مطلب تصمیم داریم این نوع لوله را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم. از شما نیز تقاضا داریم برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

لوله استیل چیست؟

لوله استیل یک نوع لوله فولادی است که در برابر مواد خورنده مقاومت بسیار بالایی داشته باشد و به راحتی زنگ نزند. این نوع لوله از ترکیب آهن، کربن، کروم و غیره تشکیل می شود. در واقع نوع عناصر و درصد وجود آنها در ساختار فولاد استیل به نحوی است که موجب افزایش مقاومت آن را در برابر اکسیداسیون می شود.

به عبارت دیگر درصد عنصر کربن در ساختار فولاد استیل بسیار ناچیز است. اما در عوض درصد کروم آن در مقایسه با دیگر فولاد ها بالاتر می باشد. البته عناصر دیگری نظیر عنصر نیکل نیز در ترکیبات  آن وجود دارد. به همین دلیل واکنش لوله های استنلس استیل بر اساس نوع عناصر آنها در محیط های مختلف یکسان نیست.

انواع لوله استیل

انواع لوله استیل

برای تقسیم بندی لوله استیل فاکتورهای مختلفی نظیر آلیاژ، ساختار و نوع کاربرد مد نظر قرار می گیرد. بنابراین ما نیز در ادامه مطلب انواع لوله استنلس استیل را بر اساس معیارهای نامبرده معرفی و بررسی خواهیم کرد.

1.انواع لوله استیل بر اساس کاربرد

این نوع لوله کاربرد بسیار گسترده ای دارد. همچنین در قطر و ضخامت مختلف راهی بازار می‌ شود. اما به طور کلی پرکاربردترین لوله های استیل از نظر ضخامت شامل مواردی است که ضخامت های ۱۶، ۲۵ و ۳۸ میلی متری دارند. هرچند که موارد نام برده جزو لوله های درز دار به شمار می ‌روند. اما سطحی کاملاً صاف دارند و بسیار مستحکم هستند.

به طور کلی انواع لوله زنگ نزن بر اساس نوع کاربرد شامل موارد زیر است.

  • لوله های نرده

لوله های استیل ۲۰۱ و ۳۰۴ از رایج ترین و پرکاربرد ترین انواع لوله موجود در این دسته به شمار می روند. این دسته از لوله ها معمولاً برای ساختن نرده و حفاظ کارایی دارند. مهمترین ویژگی آنها قیمت مناسب و ظاهر زیبا است. البته ناگفته نماند که نوع آلیاژ، ضخامت و قطر آنها در تعیین قیمت نقش موثری دارند. ناگفته نماند که لوله های نرده برای تولید نرده و حفاظ در مقابل دکوراسیون ها و جهت طراحی دکوراسیون داخلی بیشتر از دیگر موارد مورد توجه هستند. این موارد به شکل درز دار تولید می شوند و به صورت صددرصد قابل بازیافت هستند.

  • لوله های استیل نسوز

لوله های استیل ۳۲۱ و ۳۱۰ از جمله مواردی هستند که از آنها به عنوان لوله نسوز یاد می شود. این دسته از لوله ها در مقابل حرارت و دمای بالا بسیار مقاوم هستند. به همین دلیل رایج ترین کاربرد آنها در صنایع و محیط هایی است که با دما و حرارت بالا سر و کار دارند. مهمترین عناصر تشکیل دهنده لوله های نسوز شامل کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم است. همه عناصر نامبرده در دمای بالا حالت پایداری دارند. به همین دلیل استیل نسوز در مقابل دمای بالا بسیار مقاوم است.

لوله استیل ۳۲۱ تا دمای ۹۶۰ درجه سانتی گراد از خود مقاومت نشان می دهند. اما لوله  ۳۱۰ در دمای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد نیز مقاوم است. در حال حاضر لوله های استیل ۳۱۰ و ۳۲۱ در خطوط حاوی آب دریا، خطوط آب سخت گیری شده، خطوط هوای فشرده و سیستم لوله کشی صنعتی بیشترین کاربرد را دارند.

  • لوله استیل نازک

لوله استیل نازک که از آن با عنوان لوله استیل جوشی نیز یاد می ‌شود معمولاً دو اینچ ضخامت دارد. البته در برخی از موارد این دسته از لوله های استیل با ضخامت ۱، 0.5،0.6، 0.7 و 0.8میلی متری نیز به بازار عرضه می شوند.

  • لوله استیل طلایی

این نوع لوله دارای رنگ ثابتی است و بیشترین کارایی را نیز در طراحی دکوراسیون داخلی دارد.

  1. 2.انواع لوله استیل بر اساس شکل ظاهری

لوله های استیل از نظر ظاهری نیز با یکدیگر تفاوت دارند. به همین دلیل یکی دیگر از معیارهایی مورد توجه برای دسته بندی آنها شکل ظاهری است. بر اساس شکل ظاهری این دسته از محصولات شامل لوله بدون درز یا مانیسمان و لوله درز دار یا جوش دار هستند. در ادامه مطلب توضیحات بیشتری در رابطه با دو دسته نامبرده ارائه خواهد شد.

  • لوله استیل مانیسمان یا بدون درز

منظور از لوله مانیسمان یا بدون درز همان لوله های شمش گرد جامد است. برای ساخت این نوع از لوله ها معمولاً از استیل آلیاژ ۳۰۰ استفاده می شود و همچنین دارای انواع مختلفی نظیر مانیسمان ۳۲۱، مانیسمان ۳۰۴ و مانیسمان ۳۱۰، دابلکس هستند. برای تولید این دسته از محصولات باید مواد استیل روی یک سطح استوانه ای توخالی حرکت کند. در مراحل بعدی نیز لوله به ترتیب در معرض حرارت و تحت فشار قرار می گیرد. لوله های مانیسمان هیچگونه درزی ندارند و معمولاً در مقایسه با لوله های درز دار دارای قیمت بالاتری هستند.

  • لوله استیل درز دار

برای ساخت لوله های درز دار یا جوش دار نیز از استیل آلیاژ ۳۰۰ استفاده می شود. این دسته از لوله های استنلس استیل شامل  لوله درز دار ۳۱۶ و لوله استیل درز دار ۳۰۴ هستند. ترکیبات لوله درز دار ۳۱۶ شامل ۲ درصد مولیبدن، ۱۰ درصد نیکل و ۱۶ درصد کروم است. لوله  درز دار ۳۰۴ نیز دارای ۸ درصد نیکل و ۱۸ درصد کروم است. برای ساخت لوله های جوش دار باید ورق های استیل به یکدیگر جوش بخورند. این دسته از محصولات برای مصارف و صنایعی که در آنها فشار زیادی وجود دارد مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  1. 3.انواع لوله استیل بر اساس آلیاژ

انواع لوله زنگ نزن بر اساس آلیاژ شامل موارد زیر است.

  • لوله استیل ۳۰۴

یکی از پرکاربردترین آن شامل لوله استنلس استیل ۳۰۴ می باشد. مهمترین عناصر به کار رفته برای تولید این دسته از محصولات شامل کربن، نیکل، منیزیم و کروم است. کروم موجب بالا رفتن انعطاف، کربن موجب بالا رفتن مقاومت و نیکل موجب جلوگیری از زنگ زدگی در این لوله ها می شود.

این دسته از محصولات به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر سرما و حرارت در صنعت تولید حفاظ و نرده کاربرد بسیاری دارند و در ضخامت های مختلف راهی بازار می‌ شوند.

  • لوله استیل ۳۱۶

برای ساخت این دسته از محصولات معمولاً از ۱۶ الی ۱۸ درصد کروم و ۱۰ الی ۱۲ درصد نیکل استفاده می شود. ترکیب آلیاژ های به کار رفته برای تولید این دسته از لوله ها به نحوی است که مقاومت آنها را در برابر زنگ زدگی و خوردگی به سطح مطلوب می رساند.

داشتن جوش پذیری، انعطاف پذیری و خاصیت خم پذیری مهمترین ویژگی های این دسته به شمار می رود. ناگفته نماند که این نوع از لوله در مقایسه با لوله های ۳۰۴ وزن بالاتری دارند.  از نظر ابعاد و ضخامت نیز کاملا متنوع هستند. پس افراد می توانند متناسب با نیاز خود لوله با ضخامت و ابعاد مناسب را بخرند. لوله استیل 316 بیشترین کاربرد را  در صنایع تولید، سیستم های تصویه آب، فاضلاب و صنایع غذایی دارد.

  • لوله استیل ۲۰۱

این  دسته از لوله ها نیز جزو آلیاژهای پرکاربرد هستند و با استفاده از مقادیری نیکل و ۵٪ کروم تولید می شوند. در مقایسه با دیگر آلیاژهای استیل دارای مقاومت کمتری در مقابل پوسیدگی و زنگ زدگی هستند و از اینرو در مناطق مرطوب چندان کارایی ندارند‌.

این موارد در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار کاربردی هستند و معمولا برای تهیه لوله کابینت، لوله های تزئینی، محافظ تخت و دیگر موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرند. ناگفته نماند که آلیاژ استیل  ۲۰۱ در مقایسه با دیگر آلیاژهای استیل کارایی کمتری دارند.

کاربردهای لوله استیل

کاربردهای اولیه لوله استیل

همانطور که در طول مطالب قبلی به این نکته اشاره کردیم فولاد استینلس استیل انواع مختلفی دارد. همین عامل سبب شده است کاربردهای اولیه لوله استیل بسیار گسترده باشد. همچین خواص منحصر به فرد این دسته از محصولات که در مباحث قبلی به آنها اشاره شد سبب شده است در بیشتر صنایع مورد توجه باشند. در ادامه به برخی از مهمترین کاربردهای این محصول اشاره خواهد شد.

  • صنایع پتروشیمی
  • تولید نرده، حفاظ، پنجره و بالکن
  • سیستم آبرسانی
  • سیستم تصفیه آب و صنعت آبرسانی
  • تولید لوله و شیرآلات
  • تولید نرده های استیل
  • صنعت نفت و پالایشگاه نفت
  • سیستم تصفیه فاضلاب
  • صنعت تولید دارو
  • سیستم انتقال گاز و نفت
  • صنعت ساخت و ساز مخصوصا طراحی و دکوراسیون داخلی
  • صنعت تولید مواد غذایی
  • ساخت انواع محصولات شیمیایی
  • فشرده سازی هوا
  • تولید و ساخت وسایل سرمایشی مانند یخچال و فریزر
  • در گاوداری ها برای تولید حفاظ
  • صنایع دریایی و انتقال آب دریا
مشخصات لوله استیل

مشخصات فنی لوله استیل

اطلاع از مشخصات فنی لوله استنلس استیل به خریدار کمک می کند انتخاب بهتر و تخصصی تری متناسب با نیاز خود داشته باشد. لوله زنگ نزن استیل به شکل استوانه است و مشخصات فنی آن در انواع مختلف مطابق با استاندارد ASTM یا به عبارت دیگر اینج کشور آمریکا تعریف می شود.

به طور کلی برای تولید استیل از آلیاژهای مختلفی استفاده می شود. منتهی آلیاژ پایه برای تولید آن عنصر آهن است. خواص مکانیکی این نوع فولاد  با توجه به نوع عناصر و درصد آنها مشخص می شود. به عبارت دیگر عامل تعیین کننده میزان سختی، انعطاف پذیری، شکل پذیری و مقاومت در شرایط مختلف، این نوع فولاد، در انواع مختلف نوع آلیاژ و درصد وجود هر آلیاژ در ساختار آن است.

ناگفته نماند  که همه انواع لوله استیل کمتر از 2 در صد کربن دارند. همین عامل سبب شده است که در شرایط مختلف مخصوصا در محیط های مرطوب نسبت به دیگر فولادها کمتر در معرض خوردگی و زنگ ‌زدگی قرار بگیرند.

×